linda-op-reis.reismee.nl

Owl

Hoii Allemaal!!

We zijn ondertussen weer 2 weken verder en dus is het tijd voor een kleine update. Het bevalt hier allemaal nog super goed en we hebben het prima naar onze zin. Jolanda heeft ontzettend snel een baantje weten te bemachtigen en werkt nu 5 á 6 dagen per week in een honden- en kattenpension. Ze heeft het prima naar haar zin en verdient een lekker centje bij.

Ik daarentegen, krijg het steeds benauwder als ik naar mijn bankrekening kijk, dus doe ik datvooral niet al te vaak. Op zich valt het allemaal wel mee.. Alleen het eten en reizen is duur, voor de rest maken we geen geld op. Het verblijf is gratis en ik ben blij jullie te kunnen mededelendat we hier voor de hele maand nog kunnen blijven.

Ik zal even kort vertellen naar waar jullie over het algemeen het meest nieuwsgierig naar zijn: HET IS HIER ROTWEER! Het regent zowat elke dag en het lijkt wel herfst, maar dan zonder de kale bomen. De temperatuur is dagelijks rond de 13 graden. Mocht er per ongeluk een zonnige dag tussen zitten, is het ongeveer 17 graden. Ik vind het op zich niet zo erg, maar het mag van mij nu wel stoppen met regenen. Normaal gesproken is het hier nu rond de 20 graden en elke dag zonnig. Maar ja, normaal gesproken is het in Nederland nu ook niet zo warm. Het is allemaal een beetje anders dit jaar, denk ik.

Ondertussen ben ik alweer 2 weken aan het werk bij OWL (Orphaned Wildlife Society). Dit is stage trouwens, geen betaalde baan. Zoals ik al heb verteld is het een opvang voor roofvogels, die uiteindelijk (hopelijk) weer terug de natuur in kunnen. Grappig hoe ik dacht dat ze alleen maar uilen hadden... Niet dus! Ze hebben allerlei valken, haviken, buizerds, uilen, maar ook een aantal zee- en steenarenden. Wat eenmachtig grote beesten zeg, echt intimiderend.
Ze doen echt fantastisch werk en betrekken me enorm bij alle werkzaamheden en handelingen. Zo ben ik pas mee naar de dierenarts geweest, heb ik een zee arend opgehaald die zwaar gewond was, hebben ze me geleerd hoe je injecties uitvoert en verband aanlegt bij gewonde vogels. SUPER interessant. Tot nu toe oefenen we op dode vogels die hun verwondingen helaas niet hebben overleefd. Dit geeft me de kans om alles eens grondig te bekijken. De binnenkant van de snavel en bijvoorbeeld de oren, die je normaal niet ziet onder de dikke pak veren. Zodra er een vogel een medische behandeling nodig heeft halen ze mij erbij en leggen ze alles duidelijk uit. Verder haal ik vogels uit hun verblijven en doe ik handvoedingen. De roofvogels die niet meer kunnen worden uitgezet blijven bij OWL. Deze vogels trainen ze en krijgen elke dag hun muisje uit de hand gevoerd. Je zult dit wel zien op de foto's. Het klikt ook erg goed met de mensen die er werken en stapje voor stapje heb ik een prille liefde voor roofvogels ontwikkeld. Ze hebben me ook een betaalde baan aangeboden voor de zomer, maar helaas hebben we al plannen. Ik zou hier wel langer willen blijven werken, maar van de andere kant wil ik ook zoveel mogelijk van Canada zien. Soms wel lastig dus, maar we proberen hier zo lang mogelijk te blijven.
Begin Juni willen we nog een keer een auto huren en vanuit hier naar Kamloops, Blue River, Jasper en Banff rijden, met als eindpunt Calgary.Jasper en Banff liggen in de Rocky Mountains, en die nationale parken staan al heel lang op mijn lijstje met 'dingen die ik wil zien'. Al deze plaatsnamen zegt jullie waarschijnlijk niets, maar je kunt het altijd opzoeken, lang leve google.Vanuit Calgary zullen we naar Toronto vliegen en een bus richting het Noorden pakken. Op maandag 13 Juni zullen we starten op mijn 2e stagebedrijf ; Aspen Valley Wildlife Sanctuary. Meer daarover later, in een andere blog ;)

PS: Zaterdag 21 Maart gaan we whale watchen!! De kans is groot dat we Orka's gaan zien, zeeleeuwen, bruinvissen en andere zeezoogdieren. Een jonge dame van mijn stage werkt daar in de zomermaanden als gids op zo'n boot. Het klikt erg goed met haar en ze heeft kunnen regelen dat we voor de helft van de prijs mee mogen! Dat wordt dan maar50 of 60 Canadese Dollar, wat ongeveer 35 / 40 euro is. Jeeej! Heb er zin in!! Foto's van die dag zal ik zeker hier gaan plaatsen.

Leuk dat jullie me blijven volgen!

Liefs Linda xxx

Inger

Klinkt echt super allemaal!
Geniet ervan!!

Sanne

He linda het is weer een leuk verhaaltje vooral blijven doen! Liefs san

Ernst

Is goed om te horen dat je het leuk vind! En blijf van deze leuke blogs sturen!

Enjoy it;)

Uana

Pinda....
Wauw.. een prille liefde voor roofvogels, dat klinkt goed. Dat worden mooie verhalen straks in het appartementje.. ben erg benieuwd... Gaaf dat ze je een baan aangeboden hebben, dan lever je werk dus erg goed. Ik zou het gewoon lekker warm houden. you never know!
Ben blij dat je het zo leuk hebt..
kus van pinda'tje

Marloes

He mijn lieve maatje,

Hoeist;)
Ik heb net de boel weer ijverig bestudeerd en bekeken. Ziet er allemaal ram goed uit!! Goed bezig van Aarle....Blijf ons maar boeien met je prachtige verhalen en foto's.
Groetjes aan Jolanda en het ga jullie wederom goed.

Liefs Marloes xxx