linda-op-reis.reismee.nl

Bye Bye British Columbia

Dag lieve mensen,

Hier weer een korte update!
Alles gaat nog steedstoppie! Ik heb het ontzettend naar mijn zin en ik kan bijna niet geloven dat we alweer op de helft van onze trip zijn. De tijd vliegt echt voorbij, ongelovelijk! De afgelopen weken heb ik veel gewerkt op stage en een paar dagen geleden heb ik daar afscheid genomen. Het verbaasde me heel erg hoe erg ik gehecht was geraakt aan de dieren, de mensen en de hele situatie. Het afscheid viel iets zwaarder dan gedacht, al heb ik nooit zo heel veel moeite met gedag zeggen. Tranen komen bij mij eigenlijk nooit voor (behalvetoenmijn liefste broer 5 maanden naar Afghanistan ging, maar dan mag het volgens mij ook wel).
Maar hier voelde ik me meteen thuis en ik baal dat ik al deze geweldige mensen -die ik nu vrienden noem- zo snel alweer achter moet laten. Ik had wat kleinigheidjes gekocht voor de mensen daar, en ook een grote vette chocolade taart meegenomen, waar iedereen lekker van kon snoepen. Mijn stagebeoordeling was perfect dus daar hoef ik zeker niet over te klagen.

Ondertussen hebben we in de weekenden niet stil gezeten. Vrijdag 20 Mei zijn we naar de Capilano Suspension Bridge gegaan. Een echte trekpleister voor toeristen. Het is een grote hangbrug midden in een prachtig stukje natuur. De zon scheen volop en we hebben de hele ochtend daar gespendeerd. Later die dag zijn we in Vancouver naar China Town gegaan. Dit was eigenlijk het enige gedeelte van Vancouver Downtown waar we nog niet geweest waren. We geven beide niet zoveel om zulk soort dingen maar ach, het is leuk om eens gezien te hebben. We hebben ons uiteindelijk wel prima vermaakt want we kwamen terrecht in een gedeelte waar alleen maar zwervers en drugsverslaafden rondliepen. Uiteraard hielden wij enigzinsafstand, maar die mensen zaten helemaal in hun eigen wereld. Er was bijvoorbeeld een jongen die helemaal uit zijn dak ging en gigantisch stond te dansen midden op straat, zonder ook maar enigzins muziek in zijn oren te hebben. Dat is eerlijk gezegd best een leuk aanzicht. Jammer genoeg geen foto's daarvan, haha!

We zouden eigenlijk de volgende dag, zaterdag21 Mei, gaan whale watchen, maar helaas kregen we de dag ervoor te horen dat de trip niet doorging omdat de boot kapot was gegaan die dag. We hebben de trip verschoven naar afgelopen zaterdag, 28 Mei. Het was een prachtige ervaring!! We hebben een kleine groep orka's gezien, Californische zeeleeuwen, zeearenden en zeehonden. Zie foto's. Het weer was ook perfect dus we hebben een schitterende dag gehad. Afgelopen zondag hadden we besloten om naar de kapper te gaan. Ondertussen heb ik mijn haar donker bruin geverfd en er is een flink stuk vanaf, zeg maar gerust een kort kapsel. Dat was ook wel nodig, alleen nu wordt ik gestoord van al die plukken die de hele tijd voor mijn ogen vallen. Noem je dit een gestoorde beslissing?? Mwah.. valt wel mee, vergeleken met de 22 jarige jongedame waarmee we het huis delen. Ze besloot die dag , voor de verandering, haar hoofd kaal te scheren. Godzijdank hebben we dit deels uit haar hoofd weten te praten, maar het resultaat liegt er niet om.. .Wederom zie foto's.

Daarnaast hebben we onze volgende reis gepland. We vliegen donderdag 2 Juni om 11 uur van Vancouver naar Calgary. Dit is een vlucht van 1 uur en 15 minuten. We hadden ook de greyhound bus kunnen nemen, dan waren we iets voordeliger uit geweest maar dat tripje zou 16 uur duren met de bus. Eenmaal in Calgary gaan we onze huurauto ophalen en kan de 2e roadtrip beginnen! Ik heb er echt ontzettend zin in om door de Rocky Mountains heen te rijden. Ik heb sommige mensen horen zeggen dat het de mooiste rit is die je kunt maken in Canada, dus dat beloofd wat. Als het weer een beetje mee zit kunnen we gaan kamperen, maar ik gok dat het ijs en ijskoud is daar in de bergen. Misschien slapen we wel in de auto vanwege het geldgebrek, elke avond een motel is te duur. Ach ja, je bent jong en je wil wat

Tongue out
Ik vind alles prima.

Na een week rond te hebben gereden gaan we retour naar Calgary om de auto weer terug te brengen. Opvrijdag 10 Juni vliegen we naar Toronto. We zullen daar aankomen om half 4 in de middag. Volgens mij is het in Toronto een uurtje of4/5 laterdan in Vancouver, wat wil zeggen dat er nog maar iets van 4 uur tijdsverschil is met Nederland. Dit is vooral voordelig voor het skypen met het thuisfront. Zodra we daar landen nemen we om 18:00 uur een bus die ons naar richting Noorden brengt, naar een plaatsje genaamd Huntsville. Daar komen de mensen van stage ons ophalen om 21:15. Dan is het nog een half uurtje rijden naar Rosseau, waar Aspen Valley Wildlife Sanctuary zich bevindt. We slapen daar op het terrein voor die komende 2 maanden. Die avond zullen we wel moe zijn, gok ik. We hebben dan zaterdag en zondag om bij te komen, en op maandag 13 Juni beginnen we met werken.

Genoeg info voor nu. We zullen een tijdje geen internet hebben dus als we eenmaal op onze volgende bestemming zijn hoop ik prachtige foto's te kunnen plaatsen op mijn blog.

Bewaar wat zonnestraaltjes voor me, of stuur ze desnoods deze kant op

Cool

Liefs xxx Linda

Inger

Haai!
Jeetje al weer op de helft van de trip! Gaat zo snel he!!
Leuk op je verhaaltje weer te lezen!

Liefs,

Uana

Ben trots op je Pinda! Heeeeeel veel plezier!

sandra

ha meis, als je geen werk kan vinden kun je nog altijd gaan knippen haha!! gaat echt snel zeg, alweer op de helft van jullie avontuur geniet nog maar van al het moois wat jullie zien.we wachten weer op je volgende verhaal...liefs en een dikke kus uit berghem